又大又粗又硬又爽又黄毛片,国产精品亚洲第一区在线观看,国产男同GAYA片大全,一二三四视频社区5在线高清

當前位置:
網(wǎng)站首頁
>
題庫
>
a 10-year-old boy decided to閱讀
題目

a 10-year-old boy decided to閱讀

A 10-year-old boy decided to study Judo(柔道),although he had lost his left arm in a car accident.

He began his lessons with an old Japanese Judo teacher.He was doing well,but he could not understand why the teacher had taught him only one move for quite a long time.

"Sir,"the boy finally said,"I think I should learn more moves."

"But this is the only move you will ever need to know,"the teacher answered.

Not quite understanding,the boy kept training.Several months later,the teacher took the boy to his

first tournament(聯(lián)賽).Surprising himself,the boy easily won his first two matches.The third match

proved to be more difficult.However,after some time,the opponent(對手)became impatient.The boy

used his one move to win the match.Now the boy was in the finals.

This time,his opponent was bigger,stronger and more experienced.Thinking that the boy might get

hurt,the referee(裁判)wanted to stop the match.

"No,"the teacher said,"let him continue."

Soon his opponent made a mistake.Immediately the boy used his move to attack him.The boy won

the match and became the first one.

On the way home,the boy and the teacher reviewed every move in every match.Then the boy asked what was really on his mind."How did I win the tournament with only one move?"

"You won for two reasons,"the teacher answered."First,you've mastered(掌握)one of the most

difficult moves in Judo.And second,the only known defense(防衛(wèi))for that move is to grasp(抓住)your

left arm.But you've lost it."The boy's biggest weakness had become his biggest advantage.

1.Why did the referee want to stop the final match?

A.Because the boy was not ready for the final match.

B.Because the boy's opponent was much stronger than him.

C.Because the boy was too tired to fight in the match.

D.Because the boy's teacher asked the referee to stop it.

2.What's the correct order of the following events?

a.The boy won the final match.

b.The boy began to learn Judo.

c.The boy lost his left arm in an accident.

d.The boy won the first three matches.

e.The boy learned why he won the matches.

A.c-b-d-e-a

B.c-b-d-a-e

C.b-c-d-e-a

D.b-c-d-a-e

3.The boy won the final match because of the following reasons EXCEPT ______.

A.the boy acted in a different way this time

B.his opponent couldn't grasp the boy's left arm

C.the boy pinned his opponent at the right moment

D.the boy mastered one of the most difficult moves in Judo

4.What can we learn from the passage?

A.We shouldn't look down on disabled people.

B.We can win a match if we know ourselves well.

C.Our disadvantages can be advantages sometimes.

D.Disabled people can't be successful,too.

可圈可點用戶
2021-02-06 11:23
優(yōu)質(zhì)解答

答案:

1-4 B B A C

解析:

故事類閱讀:

文章一般描述的是某一件具體事情的發(fā)生發(fā)展或結(jié)局,有人物、時間、地點和事件。

命題往往從故事的情節(jié)、人物或事件的之間的關(guān)系、作者的態(tài)度及意圖、故事前因和后果的推測等方面著手,考查學(xué)生對細節(jié)的辨認能力以及推理判斷能力。

閱讀這類材料時,同學(xué)們一定要根據(jù)主要情節(jié)掌握文章主旨大意,同時抓住每一個細節(jié),設(shè)身處地根據(jù)文章內(nèi)容揣摩作者的態(tài)度和意圖,根據(jù)情節(jié)展開想象,即使是碰到深層理解題也可迎刃而解。

故事類閱讀注意:

初中生接觸到的閱讀材料大都是故事類。

閱讀故事類的材料,應(yīng)該抓住人物線索、地點線索、時間線索和情節(jié)發(fā)展線索。

特別注意的是,以上線索往往是并存的。因為情節(jié)的發(fā)展總是涉及到人物的變化、時間的推移、場景的變換等。

而閱讀材料后的閱讀理解往往會圍繞這些內(nèi)容設(shè)計一些事實類的理解題。

凡事實類的理解題都可以從閱讀材料的表層文字中找到答案。

在閱讀故事類短文時,應(yīng)理解文章的深層含義,也就是它的主題。在此需要注意的是,現(xiàn)在的閱讀理解題在測試事實類的理解題的同時,往往有一道推理類理解測試題.

查看答案
可圈可點用戶
2021-02-06 16:23
相關(guān)題庫
下載試題
復(fù)制試題

查看答案

限時優(yōu)惠:
000000
熱門

單次付費有效 3.99

用于查看答案,單次有效 19.99元

微信掃碼支付

包月VIP 9.99

用于查看答案,包月VIP無限次 49.99元

登錄后掃碼支付
微信掃碼支付
聯(lián)系客服
終身vip限時199
全站組卷·刷題終身免費使用
立即搶購